FEBT Associacions Palma Balears, Illes
FEBT Associacions Palma Balears, Illes
FEBT Associacions Palma Balears, Illes

FEBT sol·licita suspendre el pagament de taxes d'escombraries, impost circulació i IBI davant la pandèmia de l'COVID-19

23/03/2020

L'FEBT SOL·LICITA LA SUSPENSIÓ DE LES TAXES D'ESCOMBRARIES, IMPOST DE CIRCULACIÓ I L'IBI DAVANT LA SITUACIÓ D'EMERGÈNCIA NACIONAL PER LA PANDÈMIA DE EL COVID-19

El President de la FEDERACIÓ EMPRESARIAL BALEAR DEL TRANSPORTS, RAFEL ROIG, HA RECLAMAT AQUESTA I ALTRES MESURES PER AL SECTOR A El conseller d'MOBILITAT I HABITATGE DEL GOVERN, MARC PONS, AL TRANSCURS D'UN CONSELL BALEAR DE TRANSPORTS EXTRAORDINARI QUE S'HA REALITZAT PER MITJÀ VIDEOCONFERÈNCIA .

AL MATEIX HAN PARTICIPAT, A MÉS DE ROIG I PONS, EL PRESIDENT DE L'AGRUPACIÓ DE MERCADERIES, EZEQUIEL HORRACH, EL GERENT DE L'FEBT, SALVADOR SERVERA I EL ASSESSOR JURÍDIC DE LA FEDERACIÓ, PEDRO MORENO

març 2020

Davant la situació d'emergència nacional decretada pel Govern d'Espanya i les mesures restrictives per al transport per tal de pal·liar la pandèmia de l'COVID-19, aquest matí ha tingut lloc mitjançant videoconferència, un Consell Balear de Transport extraordinari en què el president de la FEBT, Rafael Roig, ha sol·licitat un esforç als ajuntaments que tenen superàvit acumulat per la Llei Montoro perquè adoptin mesures que permetin a les empreses i autònoms seguir endavant. Per això, reclamen que el pagament de les taxes d'escombraries, l'impost de circulació i l'IBI quedin suspesos. També, es demana a les asseguradores que com els vehicles estan paralitzats durant molt de temps, només paguin la part corresponent.

D'altra banda, segons ha explicat Rafael Roig, en referència als lesings, el govern no ha adoptat cap mesura que sigui similar a les hipoteques; per esllo es solicta que quedin suspesos els pagaments durant un any.

Pel que fa a la situació dels assalariats de el sector de l'taxi, des de la FEBT es demana que, ja que l'ajuntament de Palma s'ha limitat a l'20% la flota operativa, es pugui incloure a el sector com a força major per sol·licitar un ERTO.

Per la seva banda, respecte a l'transport de mercaderies, el president de l'Agrupació, Ezequiel Horrach, ha manifestat a l'conseller de Mobilitat que ha de donar respostes a les demandes de el sector: proveir de mesures de seguretat als conductors (mascaretes, guants i gel ); una bona alimentació i esmorzars en condicions per a tots els conductors que fan els trajectes marítims, així com allotjament en el cas que hagin de pernoctar a la península oa qualsevol illa de les Balears.

Horrach ha comentat també els problemes que suposa per als camions que vehicles particulars ocupin els espais de càrrega i descàrrega i que la policia no està actuant per impedir-ho.

Des de la FEBT, s'ha explicat que els vaixells que vénen de València estan saturats mentre que el que viatgen des de Barcelona no tant, així que s'hauria d'intentar buscar un equilibri. També es reivindica la necessitat de proveir de matèries primeres que són essencials per produir a les illes, com els desinfectants que es van esgotant, alcohols (etanos-isopropílic) i alguns coadjuvants de formulació (conservants i gelificants, etc.). Un altre problema que subratllen des de la Federació és que els envasos de plàstic s'estan esgotant.

La setmana que ve es mantindrà una reunió amb les patronals i el Conseller de Treball per abordar els problemes d'índole laboral.