FEBT Associacions Palma Balears, Illes

Redexis, companyia integral d'infraestructures energètiques dedicada al desenvolupament i operació de xarxes de transport i distribució de gas natural, a la distribució i comercialització de gas liquat del petroli ia la promoció d'aplicacions renovables del gas natural i l'hidrogen, i la Federació Empresarial Balear de Transports (FEBT) han signat un acord marc de col·laboració per al desenvolupament i foment de la mobilitat sostenible mitjançant la promoció del gas natural comprimit (GNC).

Gràcies a aquest acord, les dues organitzacions manifesten el seu interès en el desenvolupament de la mobilitat mitjançant combustibles alternatius com una de les vies per potenciar la lluita contra el canvi climàtic, per millorar la qualitat de l'aire de les ciutats i per contribuir a assolir els objectius de sostenibilitat i desenvolupament econòmic.

Per la seva banda, la FEBT promocionarà l'ús de vehicles de GNC entre els seus associats, amb l'objecte d'estendre la seva compra i utilització. A més, es compromet a facilitar a Redexis la informació sobre el nombre i tipologia dels vehicles de GNC dels seus associats, amb l'objecte que Redexis pugui disposar de la informació suficient per promoure les infraestructures de gas necessàries per al subministrament de GNC a les zones en què sigui adequat.

Per la seva banda, Redexis construirà i donarà un accés públic a aquelles instal·lacions de càrrega de GNC que resultin necessàries per atendre la demanda immediata d'usos de GNC per a mobilitat terrestre.

La signatura d'aquest acord va comptar amb la presència del director de Diversificació de Negoci de Redexis, Miguel Mayrata i del president de la FEBT, Rafael Roig.

Redexis actualment gestiona una xarxa de transport i distribució de 1.200 quilòmetres i dóna accés al gas natural a 850.000 ciutadans en 17 municipis de les illes. La companyia ha invertit més de 270 milions d'euros en l'extensió del gas natural a l'arxipèlag.