FEBT Associacions Palma Balears, Illes
FEBT Associacions Palma Balears, Illes
FEBT Associacions Palma Balears, Illes

Registre control jornada laboral

25/04/2019

El passat 12 de març es va publicar el RD-Llei 8/2019 de mesures urgents de protecció social i de lluita contra la precarietat laboral en el qual s'estableix l'obligatorietat per a les empreses de garantir el registre de la jornada laboral de tots els treballadors, així com la necessitat de conservar els registres durant 4 anys han de romandre a disposició dels seus treballadors, dels seus representants, així com de la inspecció de treball. L'entrada en vigor d'aquesta obligació serà a partir del 12 de maig de el 2019.

Amb motiu d'això, hi ha diverses vies per poder garantir aquest registre d'horari:

A.- REGISTRE DE JORNADA EN PAPER:

Avantatge d'aquest sistema: econòmic, fàcil acreditació.

Desavantatges: gestió documental quan són diversos treballadors, arxiu durant 4 anys de totes les plantilles mensuals de cada treballador, difícil manipulació / correcció a l'presentar-la a la Inspecció de Treball, possible pèrdua.

B.- MÀQUINES D'FITXATGE AMB TARGETA O PIN:

Avantatges: gestió documental, acreditació davant organismes.

Desavantatges: no serveix per als treballadors mòbils, inversió de 300 a 1.000 euros per aparell, modificació o gestió de targeta o pin, manteniment d'aparells, facilitat de frau entre empleats en el fitxatge. Dificultat per a treballadors que no inicien la seva entrada i arribada de la jornada al centre de treball de l'empresa.


C.- SISTEMA PER EMPREMTA DIGITAL / OCULAR:

Avantatges: els mateixos que la màquina de fitxatges amb targeta, però sense necessitat de gestionar pins o targetes, major automatització i minoració en el frau en el registre entre treballadors "modernitat".

Desavantatges: la principal desavantatge que trobem és el tractament de dades "biomètrics" (petjades, reconeixement ocular / facial). Hi ha un informe negatiu per part de l'agència catalana de protecció de dades, de manera que cal tenir molt en compte la necessitat de clàusules informatives al respecte als treballadors per al compliment de tot això.


Adjuntem preus de dues terminals de control horari que ens ha remès l'empresa BEEP, encarregada de gestionar els sistemes informàtics i telecomunicacions de la FEBT, per si fossin del seu interès.

Control de presència (003) .pdf