FEBT Associacions Palma Balears, Illes
FEBT Associacions Palma Balears, Illes
FEBT Associacions Palma Balears, Illes

La ITV de Mallorca obrirà els dissabtes per als transportistes

21/02/2020

Les estacions de la ITV de Mallorca obriran els dissabtes per als transportistes amb la finalitat de reduir la llista d'espera abans que comenci la temporada turística. Així ho ha anunciat aquest divendres el conseller insular de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano .

D'aquesta manera, el Consell de Mallorca atén una de les reivindicacions de   la Federació Balear de Transports ( FBT ), amb els quals s'han reunit aquest divendres la presidenta   Catalina Cladera i Sevillano.

La FBT estava molt   preocupada   per la possibilitat que haguessin de començar la   temporada turística   amb vehicles de   servei públic, com el transport escolar o les mercaderies perillosos, aturats o sense passar la inspecció.
Sevillano   ha informat que, en principi, l'estació que obrirà els dissabtes per als transportistes serà la de   Son Castelló, encara que no es descarta que també ho facin altres. Aquest assumpte el coordinaran la FBT en contacte permanent amb la Direcció Insular d'ITV.

En relació a les inspeccions no periòdiques, per exemple les dels taxis o agrícoles, el conseller ha manifestat que el personal de les estacions ja ha realitzat la formació necessària, així com que s'ampliarà el nombre de treballadors d'aquest servei. Es tracta de mesures que estaran en marxa i operatives de forma imminent.

A més, Sevillano ha avançat que a finals del mes de març o principis d'abril es podrà fer el pagament telemàtic, que permetrà fer l'import en el mateix moment de la concertació de la cita, el que permetrà agilitzar el procés de pagament de les empreses . També es millorarà el sistema de pagament en metàl·lic, ja que es podrà abonar la taxa directament a les entitats bancàries sense necessitat de passar primer per les estacions de servei per recollir el document de liquidació corresponent.

Per la seva banda, des de la FBT s'han mostrat satisfets amb les noves mesures que implantarà el Consell de Mallorca, ja que responen a les seves peticions. També han qualificat com un gran avanç la baixada de taxes anunciada fa unes setmanes, que està previst que entri en vigor a finals del mes de març o principis d'abril. Per als transportistes professionals la baixada és de l'36%, tant per a taxis (vehicles dièsel) com per a camions o autobusos.